Skip to main content

Bbz-light: financiële ondersteuning voor ondernemers

Gepubliceerd op: maandag 31 januari 2022 | 15:37

Komt u als ondernemer door de coronamaatregelen in financiële problemen? Dan kunt u bijstand aanvragen voor zelfstandigen: Bbz-light.

Voor sommige zelfstandig ondernemers blijven de tijden onzeker. Met de nieuwe maatregelen tegen de coronapandemie kan het ook nu moeilijk zijn om voldoende inkomsten te hebben.

Het is sinds 1 oktober 2021 niet meer mogelijk om een Tozo-uitkering of -lening aan te vragen, maar misschien heeft u ook nu nog (financiële) ondersteuning nodig. De gemeente kan u helpen. Dat kan met een uitkering, een lening voor bedrijfskapitaal of bij heroriëntatie.

De Bbz is op een aantal punten tijdelijk versoepeld. Dit heet Bbz-Light.

  • Er is geen vermogenstoets. Wel worden er financiële vragen gesteld om in te schatten of uw bedrijf levensvatbaar is;
  • U kunt de uitkering met terugwerkende kracht aanvragen. De uitkering gaat in vanaf de eerste maand voorafgaand aan de aanvraag;
  • Het vaststellen van het inkomen en de hoogte van de Bbz-uitkering gebeurt per kalendermaand in plaats van per boekjaar;
  • U hoeft de uitkering niet terug te betalen.

Bent u benieuwd of u recht heeft op de Bbz-light? In Zwolle verzorgt Regionaal Bureau Zelfstandigen deze aanvraag. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 038 – 498 44 80. Meer informatie vindt u op www.rbzzwolle.nl.