Skip to main content

Week van de Circulaire Economie in Regio Zwolle

Gepubliceerd op: dinsdag 01 februari 2022 | 9:29

Van 7 tot 12 februari 2022 neemt Regio Zwolle deel aan de Week van de Circulaire Economie. Met onder meer een mini-conferentie, een Impactdiner en een inspiratieroute door de binnenstad wordt getoond wat deze regio in huis heeft.

Steeds meer bedrijven schakelen over naar circulaire producten en verdienmodellen. Ook in Regio Zwolle gebeurt er van alles. Op initiatief van Gemeente Zwolle, Provincie Overijssel en Kennispoort Regio Zwolle organiseren de Impactmakers Zwolle in de week van de Circulaire Economie verschillende activiteiten.

Kick-off: vernieuwend ondernemen
Op 7 februari is er een kick-off met als thema ‘vernieuwend ondernemen’. In deze zakelijke mini-conferentie stimuleren zowel lokale ondernemers en bestuurders als landelijke sprekers de aanwezigen om ook met de circulaire economie aan de slag te gaan. Op het programma staan korte debatrondes tussen ondernemers, overheid en publiek rondom circulair ondernemen. Ook is er een keynote van Emma van der Leest. Zij laat zien dat een circulaire economie vraagt om een nieuwe manier van denken, ontwerpen, produceren en samenwerken. De kick-off is zowel digitaal als fysiek (mits toegestaan) bij te wonen.

Impactdiner: circular textiles
Op donderdag 10 februari staat een Impactdiner rond het thema 'circular textiles' op de agenda. Een Impactdiner staat voor verbinding, actie en duurzame oplossingen. Alle bedrijfsleiders, initiatiefnemers en bestuurders die willen bijdragen aan een circulaire kleding- en textielindustrie zijn welkom om mee te doen en samen na te denken hoe we de kleding- en textielkringloop kunnen sluiten. In een World Café setting proberen we samen de lokale issues boven tafel te krijgen en stellen we een gezamenlijk actieplan op dat bijdraagt aan serieuze oplossingen.

Inspiratieroute: circulair in Zwolle
In het weekend van 12 en 13 februari is er een inspiratieroute door de binnenstad van Zwolle. Met een audiotour is het circulaire verhaal van verleden, heden en toekomst te volgen. Hier laten plekken, kunstenaars en ondernemers zien waar het begon, wat er nu gebeurt en welke mogelijkheden er zijn voor de toekomst. Hier vindt u meer informatie over dit initiatief.

Bedrijven zetten deuren open
Daarnaast zijn er uiteenlopende activiteiten, zoals inspiratiesessies door de Trashpackers op Overijsselse scholen en het onderdeel ‘Bedrijven in de regio zetten hun deuren open’. Alle activiteiten worden georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in de praktische toepassing van de circulaire economie.

Meer informatie
Kijk hier voor meer informatie over de evenementen en aanmelden.